Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Приз Володимир, користувач 1ua
Володимир Приз
Тема: ВКФ 'Велта' влітку почне будівництво ГЗК на б
Інвестиції в будівництво і розвиток гірничо-збагачувального комбінату на базі Бирзулівського родовища складуть близько 100 млн. дол. США
Як повідомляє інформаційне агентство 'Інтерфакс-Україна', вже в липні-серпні поточного року ТОВ виробничо-комерційна фірма 'Велта' почне будівництво гірничо-збагачувального комбінату по видобутку рудних пісків і виробництву ільменітового концентрату на базі Бирзулівського родовища (Новомиргородський район, Кіровоградська обл.). Для забезпечення проекту власниками вирішено питання про залучення великих європейських фінансових ресурсів.


Як повідомляє ІА 'Інтерфакс - Україна' з посиланням на генерального директора ТОВ ВКФ 'Велта' Андрія Бродського, в поточному році будуть розпочаті гірничо-капітальні роботи, будівництво збагачувальної фабрики, доріг, лінії електропередач. Терміни закінчення будівництва - літо 2011 року. Обсяги видобутку і виробництва концентрату ільменіту складуть близько 185 тис. тонн на рік.

Продукцією 'Велти' буде високоякісний ільменітовий концентрат - сировина для хімічної промисловості. Основними ринками збуту, в першу чергу, будуть ринки Європи і Азії. Продукція випробувана провідними підприємствами споживачів як вітчизняними, так і зарубіжними. За твердженням технологів цих підприємств, ільменіт 'Велти' є ідеальним для технологічних процесів.

'На початку 2011 року ми плануємо освоїти ще два-три родовища з попередньою розвідкою і підтвердженням запасів в Державному комітеті із запасів з метою розширення сировинної бази загальним об'ємом мінімум до 25 млн. тонн ільменітового концентрату, - цитує агентство слова А. Бродського. - А вже в 2012 році компанія планує будівництво металургійного заводу по виробництву титанового шлаку. Прогнозований об'єм продукції, що випускатиметься, складе не менше 300 тис. тонн у рік'.

ТОВ 'ВКФ 'Велта' створено в 2000 році з метою розвитку Бирзулівського родовища ільменіту для видобутку рудних пісків і виробництва з них ільменітового концентрату.

За період 2002-2006 рр. 'Велта' за власні кошти провела детальну розвідку і підрахунок запасів Бирзулівського розсипного родовища ільменіту.

У червні 2007 року компанія одержала в Міністерстві охорони навколишнього природного середовища спеціальний дозвіл на промислову розробку (видобуток) Бирзулівського родовища терміном на 20 років.

3 червня 2010


1


  Закрити  
  Закрити